Aika on merkillinen asia. Aivan kuin vasta olisi pakannut matkalaukkua, ja toisaalta tuntuu etta taalla olisi oltu jo ikuisuus... niinpa niin. Nyt kuitenkin tasan kaksi viikkoa tallattu Mosambikin maata ja suuremmat sopeutumisvaikeudet toivottavasti uskoakseni jo ohitettu. Nyt jo aamulla tietaa mista heraa :)

Viime paivat ovat olleet tavattoman lampimia, milla puolestaan on monta puolta. Mina kylla tykkaan karistaa itseani auringonpaahteessa, mutta yolla olemme pitaneet ikkunoita auki ja joudun nyt karsimaan itikanpuremista. Suomen hyttyset ovat kesyja naihin veijareihin verrattuna, paiseet ovat kamalan kutiavia ja punaisia. No, tanaan saatiin moskiittoverkot vihdoin ja viimein paikoilleen, hyva! Onneksi nyt ei ole pahinta malaria-aikaa. Ikkunoissa on kylla verkot, mutta ne eivat ihan pitavia ole. Tuula ja aiti, ei teidan kuitenkaan kannata verkkoja tata matkaa varten hommata, ei niita koukkuja kuitenkaan saataisi ajoissa paikoilleen...

Olen kaynyt paljon uimassa kun loysimme tasta ihan lahelta uimapaikan. Tanaan on ollut vapaapaiva ja lahdin aamulla pitkalle kavelylle ihan itsekseni tuulettumaan. Paakadut ovat ihan ok kavella paivasaikaan ja varsinkin aamulla.  Edelleen ihmettelen missa oikein olen, miten tanne paadyin ja mita taalla teen. Ikava rakkaiden luokse on valilla mahdoton, mutta toisaalta taas en voi kasittaa etta mina taalla toteutan unelmaani... Aivan uskomatonta, kaikki! Sydamessa on paikka monelle asialle ja ihmiselle eika niita paikkoja voi kukaan tai mikaan muu tayttaa. Tama on todella tutkimusmatkaa oman mielen sisalle... mitakohan sielta viela loytyy....:)

Yritan paasta tyoharjoitteluun katulapsityohon. Mieluiten sellaiseen, jossa valineina kaytetaan taiteita (musiikkia tms). Olemme tutustuneet tosi mielenkiintoisiin paikkoihin enka ole ehka missaan opiskelujen vaiheessa tuntenut tallaista innostusta naita juttuja kohtaan. Nama kaksi ensimmaista viikkoa ollaankin lahinna tutustuttu paikkoihin, mutta eilen alkoivat jo portugalin tunnit. Huh! Meilla oli heti alkuun lahtotasotesti, joka oli aivan alyttoman vaikea. Taitaa opetus alkaa ihan perusjutuista. Portugalin tunteja tulee olemaan kolmena iltana viikossa meidan kotona ja muutama muukin vaihtari ottaa niihin osaa. Tarkoituksena olisi tassa  aluksi ainakin tutustua myos erilaisiin projekteihin ja aloittaa jo harjoittelua mahdollisimman pian ja loppupuolella suorittaa yliopisto-opintoja englanniksi ja keskittya opinnaytetyohon ja raporttien kirjoittamiseen. Saan hyvin pitkalle itse luoda oman opintosuunnitelmani.

Hyvaa Viikonloppua! Bom Fim-de-semana!!

Saana